Hunde har altid haft vor interesse og for Svend´s vedkommende helt fra barns ben, hvor der dog primært var tale om stående hunde og nærmere betegnet settere. Det var Svends far der havde denne fascination, hvorimod Svends tanker og ønsker lå et andet sted.
 
Derfor blev gravhunden det naturlige valg, men først i 1982 blev det virkelig systematiseret, og kennel Gravmand blev etableret. Kennelnavnet blev GRAVMAND og mange har sikkert spurgt sig selv hvorfor lige netop dette navn ? Jo, vi har at gøre med en race der primært er udviklet til arbejde under jorden, eller mere præcist : gravarbejde. Heraf kommer første del af navnet GRAV! Derudover er der tale om en race hvor hundene præges af et voldsomt mod, eller rigtige små mandfolk. Heraf fremkommer sidste del af navnet, nemlig MAND, og vi satte derfor det hele sammen, hvoraf GRAVMAND opstod.   
 
Udover gravarbejdet, er drevjagt og sporarbejde discipliner der optager os meget. Drevjagten får mere og mere plads hos os, og vi er sammen med jagtkonsortier, der tidligere kun anvendte store hunde, og i dag udelukkende anvender vore små hunde med langt større resultat. Det har bredt sig så meget ude omkring i skovdistrikterne, at vi har problemer med at følge med, men spændende er det.
 
Sporarbejdet er en vigtig del af vore hundes hverdag. Behersker en hund alle 3 discipliner har man en komplet hund, og vi har den fornøjelse, at være i besiddelse af hunde der har alle disse kvaliteter. Under mine mange jagtture i de store skovdistrikter har jeg hunde der 25 gange med stor succes har fundet hjortevildt der efter skuddet er løbet. 
 
Over det meste af Europa har vi haft fornøjelse af at have solgt hunde, der overalt har præget avlsarbejdet i de respektive lande. Ligesom vi naturligvis også har - og fortsat - importerer hvalpe der med stor succes er blevet anvendt, og i fremtiden skal anvendes, i vores avlsarbejde. Intet hos os er tilfældigt, hvorved vi minimerer risici for arvelige sygdomme. Ryg og øjenlidelser er ikke, og har aldrig været et problem, ligesom hundens mentale balance for os er alfa og omega, hvilket også dokumenteres af de mange gode jagtprøve-resultater vi har opnået igennem årene. Uden at den mentale balance er i top havde dette ikke været muligt.
 
Vi har i dag 14 hunde i Europa, og siden 1984, hvor vi fik den første Udstillings Champion, har vi til i dag lavet 37 Champion. Primært Brugschampion, og 9 af de hunde vi har solgt er 2 Udstillingschampion, og 7 Brugschampion, så i alt går der 46 hunde under Gravmand, som er Champion,
 
Opdrætterudmærkelsen i sølv 1999
Opdrætterudmærkelsen i guld 2000
                                                        
Af avls og opdrætsklasser har vi frem til 2007 lavet 60, hvilket ikke er så lidt endda.
 
Vi håber i årene fremover fortsat at kunne levere top hunde til danske og europæiske jægere og gravhundefolk. Vi vil gøre vort yderste for at leve op til den goodwill vi indtil nu har oparbejdet.
 
Ninna og Svend